Als 4x 5x scheepsrecht wordt

als zelfs je grassen er moedeloos van worden

Ik moet nog even terugkomen op de vierde keer dat de hulpmiddelenleverancier zou langskomen gisteren om onderhoud te plegen aan mijn rolstoel. U weet wel, waar de laatste paar stukjes over gingen.

Nou, hoezeer ik het volgende ook verafschuw, ik ga mijn man gelijk moeten geven. De monteur is wel gekomen maar had geen enkel onderdeel bij in zijn bus zodat hij nu alsnog en alweer een lijstje heeft gemaakt om vanochtend te bestellen waarna ik weer gebeld ga worden voor het daadwerkelijke onderhoud.

4x scheepsrecht wordt derhalve 5x is scheepsrecht. Ik weet alleen nog niet wanneer…

NB: niets aan deze casus is te wijten aan de monteur van de leverancier. Het drama voltrekt zich steeds aan de belovende kant van het callcenter en het niet doorgeven van hen van alles wat ik hen zo prettig op een presenteerblaadje aanreikte.

Dit wordt dus zo langzamerhand een rolstoel feuilleton. Ik ga binnenkort casten voor de hilarische rollen van ondergetekende, de echtgenoot en de monteur, die als piassen uw beeld kunnen vervuilen en dwalen door het moeras/doolhof/wachtmuziekske van onderhoud aan rolstoelland.

Maar goed, mijn man had dus gelijk en ik heb besloten nu ook niet meer te geloven in de beloftes en zaken die mij voorgespiegeld worden. Het komt allemaal goed…

Moet me ook nog even van het hart dat mijn gemeente meedoet aan de verkiezing “meest toegankelijke gemeente van Nederland”. Meer dan 2000 ervaringsdeskundigen! kozen uit twee derde van alle gemeenten de twaalf kanshebbers op de titel van de verkiezing, uitgeschreven door de vereniging Nederlandse gemeenten, de VNG.

Vier miljoen Nederlanders met een beperking of chronische ziekte kunnen volgens een woordvoerster nog steeds niet optimaal meedoen aan de samenleving door obstakels en uitsluiting. (nee???)

En nou is mijn stadje daar ineens 1 van de twaalf geworden die door zijn naar de volgende ronde.

Hoewel ik 2000 van de 4 miljoen hardly een vertegenwoordiging noem, ja sorrie, meer dan 2000 kunnen er 2001 zijn of tweehonderdduizend, ik snap ook de keuze voor mijn stadje niet helemaal.

Of liever helemaal niet. We hebben hier schuinopjes die je beter scheefopjes kunt noemen. In de winter wordt de sneeuw naar de gehandicaptenparkeerplaatsen geschept. Er mogen bouwcontainers staan. Ze zetten er een oliebollenkraam op en later 3 slecht bezochte winkels. Buiten het overkapte winkelcentrum wordt er niets gedaan aan los- en scheefliggende tegels op voetpaden. Aanvragen voor voorzieningen kennen een ontmoedigingsbeleid. Winkels zijn niet betreedbaar omdat ze nu eenmaal in oude panden gevestigd zijn. Reclameborden op de stoep worden nog steeds getolereerd. Om ruimte te blijven houden op het parkeerterrein wordt er bij de ingang van het overdekte winkelcentrum zo’n scheve stoep gebouwd dat je er niet zonder kracht of duwhulp naar boven komt.

En als je eenmaal een gehandicaptenparkeerkaart hebt, wat niet makkelijk is want hier moet je naast niet ver kunnen lopen ook nog eens niet alleen gelaten kunnen worden (lees: laat manlief je maar ergens neerzetten dan kan hij een plekje zoeken), dan zijn de gehandicaptenparkeerplaatsen beperkt aanwezig of bezet. Door andere gebruikers of hierboven reeds gemelde zaken.

Ik ben eigenlijk altijd een optimistisch mens. Ik voel me gezegend dat ik in Nederland woon met zijn kansen en mogelijkheden. Ik ben blij dat ik dit mag typen zonder consequenties. Ik ben blij dat er een vangnet was toen ik ziek werd. Ik ben eigenlijk best wel blij… Maar mijn stadje als meest toegankelijke gemeente?

Ik zet er mijn feestneus niet voor op…

daan handtekening klein

 

handicap, MeS, rolstoel, waanvanmijndag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© DaPowerrr, all rights reserved