BiGo – mijn balansrolstoel

Als jullie mij al een tijdje volgen hebben jullie vast al meegekregen dat ik gek op buiten ben.

Maar als je in een rolstoel zit is dat niet altijd even handig. Ik heb het geprobeerd hoor, met de gewone rolstoel geduwd worden door het bos, met dikke banden geduwd worden door het bos, met een elektrische handbike door het bos en met dikke wielen en de elektrische handbike door het bos, met wisselende resultaten.

Op zich kom je best aan een beginnetje in het bos. Als de paden bedekt zijn met dennennaalden en blad en er steken niet al te veel boomwortels door het zand heen is het best te doen. Maar ideaal is anders.

Voor je het weet wordt je aan alle kanten door elkaar geschud en rijd je je vast in net té los zand dat je daar niet zag liggen.

Dat is nu anders.

Een aantal jaar geleden al zag ik een raar soort rolstoel op de supportbeurs, de beurs voor mensen met een makke en de bedrijven die daar voor veel geld oplossingen voor maken. Ja ik ben daar enigszins cynisch over want de bedragen die daar rond gaan zijn over het algemeen niet door deze doelgroep op te brengen.

Wetende dat een groot deel van de hulpmiddelen en voorzieningen betaald worden door de gemeentes en zorgverzekeraars en we het daardoor met zijn allen betalen maakt dat er aan die kant wellicht in de toekomst reverse thinking overheen gegooid moet worden. Als het te duur is voor de doelgroep, moeten we dan in hetzelfde tempo nieuwe dingen blijven ontwikkelen terwijl het nu al niet door de doelgroep maar door iemand anders betaald moet worden.

Maar dit was slechts een terzijde, een vraag die ik mezelf hardop stel. Een vraag die mede voortkomt uit het feit dat er inmiddels een legertje aan mensen belegde boterhammen hebben omdat ik ziek ben.

Wilde ik het helemaal niet over hebben hier, het gaat over mijn BiGo.

De eerste ontmoeting

Ik zag dus een balansrolstoel op de supportbeurs. Ik was daar eigenlijk om een volledig elektrische handbike te testen toen ik aan het einde van de hal een zogenaamde Ziesel, ene rolstoel met rupsbanden zag staan en een paar meter daarvoor, rolstoelen met 2 in plaats van 4 banden.

???

Kijk, ik “loop” natuurlijk al effe mee in dit wereldje maar dat wil geenszins zeggen dat ik altijd en overal van op de hoogte ben kwa nieuwe hulpmiddelen. Op dat moment was ik ook helemaal niet op zoek naar een hulpmiddel omdat ik erachter kwam dat het hulpmiddel wat ik had mij alsnog belemmerde in wat ik leuk vind om te doen. Ik wilde gewoon naar buiten.

Ik had op dat moment namelijk een elektrische rolstoel, echt de top of the line, maar ik werd er zooo duizelig in dat ik soms niet eens meer wist waar ik was. En dus moest er iets veranderen. De gemeente was akkoord gegaan met een andere rolstoel en wij gingen kijken naar een elektrische handbike voor ervoor.

Om dit verhaal niet nog langer te maken dan feitelijk nodig is: ja ik heb tijdens die supportbeurs een elektrische handbike gevonden en getest, maar nee, deze elektrische handbike is het uiteindelijk niet geworden.

En die twee-wielige rolstoel? Geen blik meer aan gegeven.

Maar hoezo dan nu toch?

Heel blij was ik toen ik in januari 2019 mijn Klaxon Klick Electric Race kreeg. In combinatie met mijn geveerde rolstoel een verademing! Ineens kon ik zelfstandig weer van alles ondernemen. En met Jasper fietsen natuurlijk!

Maar steeds meer “liep” ik tijdens het fietsen in mijn eigen omgeving tegen het probleem van het bos aan. Er was geen pad dat ik kon nemen zonder ook maar 1 keer een probleem tegen te komen.

Of er was ineens een kuil met heel los zand, of het was te glad waardoor alle grip kwijt was, of de wielbasis was veel te lang om over een groep uitstekende wortels te komen.

Toch duurde het nog tot half 2020 dat we op zoek gingen naar een alternatief.

Toen we voor de zoveelste keer naar Deventer reden om mijn Klaxon te laten repareren (zelfs die kon mijn gedrag niet aan) opperde Jap op de terugweg om naar 2kerr te rijden, het bedrijf van die gekke tweewielige rolstoelen van de supportbeurs…

De rest might I say, is history!

Elke minuut dat het weer en onze agenda het toelaten zijn we nu weg met de BiGo.

Op deze site zullen steeds meer foto’s en filmpjes komen van waar we allemaal heen gaan of zijn geweest.

 

balansrolstoel, BiGo, BiGone, eropuitjes, rolstoel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© DaPowerrr, all rights reserved