2020 05 29 19.13.38 Large

Een van de mooie dingen aan wonen in dit huis is de locatie. We wonen nou zo gatverpielekes dichtbij het Lido dat we daar ook regelmatig te vinden zijn.

Zeker met in het achterhoofd dat je tijdens deze coronatijd niet te veel mensen tegen wilt komen kun je dat makkelijk omzeilen door in de gaten te houden wie er over de inkomweg rijden om hetzelfde park te bezoeken. Ik ken het lido van mijn jeugd, mijn pubertijd en nu weer.

Vroeger stond er een restaurant/partylocatie aan het water waar menig stadsgenoot hun (soms zoveelste) bruiloft of carnaval heeft gevierd. Ik ging surfen op de surfvijver en een frietje halen naast “Het nieuwe Lido” (voornoemd etablissement). Je kon urenlang verdwalen in het aangrenzende bos (en dan gauw via het kanaal weer terug) of rauwdouwen op de witte bergen. Die er overigens niet meer zijn want daar is een zwembad gebouwd.

Er is een hertenkamp met alpaca’s en geiten, wat hanen en soms zie je een pauw. (denk Hans Teeuwen)  Over dit park is de laatste tijd nogal wat te doen. Aangrenzend wil de gemeente een woonwijkje bouwen. Een wijkje met veel water en gevarieerde bouw. Aangrenzend. Er is nogal wat weerstand tegen het plan maar gemeente heeft het probleem niet veel inbreidingslocaties te hebben die nog niet zijn bestemd. En we hebben wel steeds meer inwoners. Ik heb hier niet echt een mening over omdat de aangewezen locatie op dit moment minder onderdeel is van het parkachtige groen dan van de aangrenzende weilanden.

En een landelijk onderzoek heeft uitgewezen dat wij in nederland een slechts een paar procent groen zouden hoeven opgeven ten behoeve van voldoende (nieuwe) woningbouw voor onze almaar grote wordende populatie. Maar ik kan nu niet een gratis link vinden. Zoeken op NRC en “bouwen in het groen” helpt ? Voorlopig wil ik toch nog maar gewoon rondlopen in “ons” Central Park wat geenszins centraal ligt maar wel genoeg ruimte biedt voor meerdere vormen van ontspanning en evenementen, voor jong én oud!

#naturerules #staysafe #keepyourmindinmind 

PS aan iedereen die het Lido ook een warm hart toedraagt en er regelmatig verblijft: neem een plastic zak mee! Afval ruimt zichzelf niet op en de beestjes komen erdoor in de problemen! Dank u!