Tweederangs burgerij

WoodWheelchair

De laatste paar weken lijkt het niet mogelijk een consumentenprogramma te kijken zonder mijn nekhaar te stresseren. Is het niet om een politicus die zich in bochten wringt maar niet kan waarmaken, dan is het wel een gemeente die zonder pardon zorg ontneemt van iemand die daar wél recht op heeft maar dat recht pas weer krijgt als het consumentenprogramma daar naar vraagt.

Aan de telefoon een meneer die het net allemaal iets te weinig serieus neemt dat mevrouw haar zorg is afgenomen. Ja dat is de schuld van… Maar hij gaat er niks aan doen, hij loopt ook over van aanvragen…

Maar je kunt ook gewoon een verkeerde rolstoel krijgen. Of al 9 maanden moeten wachten. Of uiteindelijk alsnog een niet aangepaste want “die hadden we nog staan” ook al is deze niet aangepast en je nu al weet dat er nogmaals kosten gemaakt moeten worden. Goede stoel is nou eenmaal essentieel voor p a r t i c i p a t i e in de maatschappij. Dat ontmoedigt lekker op deze manier. Voegt alleen zó weinig toe voor diegene die ervan afhankelijk is..

Oh hier zit nog wel wat frustratie achter hoor. Zoals de frustratie dat je soms anderhalve dag moet wachten tot je band gemaakt wordt terwijl je niet zonder die band je benen kunt gebruiken.

Of dat je regelmatig opnieuw moet aantonen dat je nog steeds dezelfde ziekte hebt en nog steeds niet de vereiste 100 meter kunt lopen zodat je je gehandicaptenparkeerkaart kunt inleveren. Maar laat je je niet keuren wordt ie sowieso ingetrokken.

Dat je naar de buitenwereld een positieve instelling wilt tonen maar alleen in je eigen stadje want als er geen missverkiezing, ellende in een consumentenprogramma of een rechtzaak bij de ombudsman aan te pas komt zijn wij niet zichtbaar!

Zelfs als Marc de Hond meedoet aan de schlimste mensch laat hij zijn rolstoel wegzetten! Joehoeeeeeee wij zijn OOK onderdeel van deze samenleving! Ik weet dat wij heel lastig zijn en altijd willen voordringen en beweren dat we nooit iets zien maar kom op joh, negatieve aandacht is voor ons ook gewoon een keer aandacht en daar moeten we k e i h a r d voor knokken! Maar jij Marc, bij uitstek jij die al langer op tv komt moet ook niet ineens leuk meedoen met “de andere kant” . Anders wil ik je op het podium zien staan! En bij de bakker, en wachtend op de bus… Want schijnbaar maak jij jezelf ook liever onzichtbaar, of in ieder geval je stoel, je benenwagen, jouw hulp en redmiddel in minder mobiele dagen…

Als we de “iedereen kan meedoen” mentaliteit willen onderstrepen, dan wil ik volgende keer óók meedoen. Wil ik ook dat mensen MIJ zien, de adremme, intelligente persoonlijkheid die toevallig in een rolstoel zit.  Maar die zichzelf in niets terugziet op tv of in de bladen of om het even; de maatschappij…

rolstoel, waanvanmijndag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© DaPowerrr, all rights reserved